Τα μάρμαρα σας μπορούν να καθαριστούν με τους συνηθισμένους τρόπους οικιακής καθαριότητας, δηλαδή με νερό, ουδέτερο σαπούνι ή απορρυπαντικό και σφουγγαρίστρα (pH όχι μικρότερο από 5). Υψηλά αλκαλικά ή όξινα προσθετικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, καθότι μπορούν να επιβαρύνουν την γυαλισμένη επιφάνεια .
Η βρωμιά και η άμμος (σκόνη) είναι ο χειρότερος εχθρός του μαρμάρου και γι’ αυτό για την αποφυγή σχηματισμού ενός στρώματος με τραχιά επιφάνεια, τo καθάρισμα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Μετά από μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορούμε να κάνουμε ξανά νερόλουστρο στο δάπεδο, χωρις σκονη, και η επιφάνεια θα επανακτήσει την αρχική της μορφή.

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ

1: Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι δεν καθαρίζουμε ποτέ μάρμαρα με χλωρίνη ή καυστικά καθαριστικά, γιατί χάνουν τη γυαλάδα τους ή θαμπώνουν.

2: Ενώ το ξύδι χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις σαν φυσικό καθαριστικό, στο μάρμαρο μην το χρησιμοποιείτε ποτέ. Μπορεί να το διαβρώσει.

3. Καλό είναι στις περιοχές όπου πατάτε συνεχώς μέσα στο σπίτι, να τοποθετείτε κάποιο χαλάκι, ώστε να αποφεύγετε τους δύσκολους λεκέδες επάνω στα μάρμαρα.

4: Ότι λεκές και να πέσει επάνω στο μάρμαρο, θα πρέπει να τον καθαρίσουμε άμεσα πριν προλάβει να στεγνώσει. Βάζουμε πρώτα λίγο νερό στον λεκέ και εν συνεχεία τον καθαρίζουμε με ένα απλό σφουγγάρι. ΠΡΟΣΟΧΗ: ποτέ δεν καθαρίζουμε με την σκληρή πλευρά από το σφουγγαράκι.

5: Να σκουπίζετε και να σφουγγαρίζετε με σφουγγαρίστρα που είναι καθαρή. Ειδάλλως ότι βρωμιές έχει η σφουγγαρίστρα θα εμφανιστούν στα μάρμαρά σας.

Για περισσότερες συμβουλές και λύσεις για το μάρμαρο μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους:
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΑΝΣΗΣ ΜΑΡΜΑΡΩΝ & ΜΩΣΑΙΚΩΝ» KAZAKOS MARMOR